Massakern på Utöya..

Har nog satt sig varje människas minne nu. Man kan inte förstå hur något sådant kan hända i trygga Skandinavien... Hur någon kan döda så många oskyldiga människor. Vilken stor sorg det finns för alla anhöriga och överlevande...ja och alla som följt händelsen via media.

Sen slog det mej... massmord sker dagligen i krigsländerna. Oskyldiga barn dödas, kvinnor (och barn) våldtas och plågas innan dom dödas... Hur mår alla som bor i ett sådant land? Hur stor uppmärksamhet lägger vi på att ens tänka på det?
Har själv slängt någon syrlig kommentar någon gång om invandrare (det har nog de flesta i något sammanhang), men hur har dom det i sitt land egentligen? Där skolor hotas dagligen av bombningar och attacker.. Kanske vi borde öppna våra ögon och inse att det som hände i Norge är någon annans vardag.. Varje dag är folk rädda för att dö pga av krig och våld.

Vi ska vara tacksamma för allt. Tacksamma för att vi har våra familjer, tacksamma för att få vara friska.
Men också ska vi vara uppmärksamma och inte ta tryggheten för givet.


Sätt den jäveln i ett fängelse i USA istället så han får det jävla straff han förtjänar. Låt honom bli våldtagen flera gånger om dagen och dricka sitt eget piss. Låt honom plågas varje dag resten av livet.
Hat föder hat heter det väl.. stämmer nog, för jag känner mej hatisk...


RSS 2.0